logo

Houtwijk Knapt Op

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Meer licht in de straat overdag

Door: R Alphenaar
October 17, 2019

De Laan van de Mensenrechten is een mooie groene laan. Helaas is met de beplanting van de bomen nooit rekening gehouden met verder ontwikkeling van de buurt. Hierdoor staan er veel te grote/hoge bomen. Het gevolg is dat er nauwelijks meer zonlicht de straat in komt. Daarnaast leveren de enorme wortels veel overlast waardoor er al meerdere malen door de gemeente straatwerk is uitgevoerd.

Hoe kan dit opgeknapt worden?

Mijn voorstel is om de bomen te vervangen voor lagere, dit zou bijvoorbeeld kunnen door de gemeente de bomen weg te laten halen wanneer de bewoners er zelf een boom voor willen sponseren. Of om de bomen zodanig te snoeien in hoogte en breedte dat de straat weer een zonnig karakter krijgt, vooral in de zomer.


Reacties

Eens

Ben je het eens met dit opknappunt? Laat je stem horen!

Oneens

Jeroen | October 26, 2019 10:40 AM

Het duurt jaren voordat bomen volwassen worden. De bomen geeft de straat een mooi aanblik. Hierdoor maakt het de wijk meer dan een standaard vinex wijk. In de zomer is de straat lekker koel. Ik ben er zeer oneens. Niet doen.

Reageren
B | October 26, 2019 2:32 PM

Erg mee eens, de gemeente is doorgaans erg makkelijk in het verwijderen van oudere bomen en zet er geen of jonge bomen voor terug. Zeker de knipoog naar een vinex wijk snap ik helemaal. Eventueel iets terug snoeien waar écht nodig voor sommige bewoners is een optie.Login om verder te gaanCancel