logo

Houtwijk Knapt Op

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Speeleiland voor kinderen uit de wijk

Door: Mariëlle Veenma
October 17, 2019

Het eiland is begroeid en je kunt er niet meer op komen. Rondom het eiland staan heel veel brandnetels/struiken. Het is verloederd en dat is zonde. Je kunt er niet meer spelen. Vroeger kon je met een kabelbaan naar het eiland toe. Deze kabelbaan werd steeds gesloopt, waardoor er later een balk geplaatst werd, waarover je naar het eiland kon lopen. Het zou leuk zijn als er een speeleiland van gemaakt wordt, niet alleen voor alle kinderen uit de wijk, maar ook voor de naastgelegen school en opvang. De locatie is perfect. Het voelt alsof je in het bos bent.

Hoe kan dit opgeknapt worden?

Er zullen wat bomen en struiken weggehaald moeten worden om het begaanbaar te maken, want dat is het op dit moment niet. Verder moet er misschien een soort hek geplaatst worden om het eiland, zodat kleine kinderen niet in het water kunnen vallen als ze aan het spelen zijn. Een paar leuke speeltoestellen en bankjes mogen natuurlijk niet ontbreken! Misschien kan er een natuurspeeltuin op het eiland gemaakt worden, met voor elke leeftijd wat wils. Deze plek kan mensen (met kinderen) uit de wijk bij elkaar brengen. Kinderen die nog niet naar school toe gaan, kunnen ook gebruik maken van dit speeleiland tijdens schooltijd. Maar ook na schooltijd kunnen schoolgaande kinderen er heerlijk spelen!


Reacties

Eens

Karl | October 17, 2019 3:58 PM

Ik vind het een fantastisch plan.Er wonen veel gezinnen met (klein)-kinderen in Houtwijk. Die maken 5 dagen per week gebruik van dit park, op weg naar de basisschool en de kinderopvang.De brandnetels maken het onvriendelijk en zelfs een beetje onveilig. Er zijn vrijwel geen voorzieningen, behalve 1 mooie, nieuwe schommel die ironisch genoeg ten koste ging van 2 bestaande schommels.Reageren


Floris | October 18, 2019 11:19 AM

Ik ben het van harte eens met dit idee.

Reageren


Oneens

Angélique | October 18, 2019 1:38 PM

Ik ben het oneens want er zijn al verschillende speelplekken in de wijk aangepakt en uitgebreid. Daarnaast vind ik het belangrijk dat kinderen oog krijgen voor natuur en daar zelf hun eigen speelaktiviteiten in leren ontplooien.
Ik zou het héérlijk vinden als er een stilte-eiland komt waar de natuur z'n gang kan gaan.

Reageren


Stephanie | October 19, 2019 10:50 AM

ONEENS. Laat dit stukje Houtwijk (het eiland) met rust en laat de natuur de natuur. Juist hier verblijven regelmatig Uilen, spechten en zelfs een Ijsvogel. Hoe uniek is dit om dat in een stad als Den Haag te hebben. Het eiland is jaren geleden juist ontoegankelijk gemaakt vanwege de vandalisme en overlast. Er werd regelmatig brand gesticht. Ik ben erg bang dat dit opnieuw gaat gebeuren. Nog niet te spreken over hangjeugd, junkies en zwervers. Er zijn zat andere speelmogelijkheden in de buurt.

Reageren


HCM | October 17, 2019 3:30 PM

Ik ben hiermee oneens. We moeten dit als een natuurlijk stilte eiland behouden. Hier kunnen vogels in alle rust broeden

Reageren
Karl | October 17, 2019 3:55 PM

Het eiland is klein t.o.v. de rest van het park. Vogels kunnen elders ook "hun ei kwijt". Intussen banen mensen zich een weg door de brandnetels, op weg naar de basischool en het kinderdagverblijf. Recentelijk zijn 2 schommels vervangen voor 1 nieuwe. Tot zo ver de voorzieningen in dit park. Ik stem vóór.Login om verder te gaanCancel