logo

Houtwijk Knapt Op

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Opknappen gehele hondenwandelroute

Door: Martin van der Splinter
October 19, 2019

Gebied vanaf hondenveld Bokkefort tot en met Koos Meindertsschool/S.V. Houtwijk. Wandelpaden zijn bij slecht weer onbegaanbaar, omdat het modderig en drassig wordt. Er staan te weinig prullenbakken langs de route voor het opruimen van hondenpoep en het zou handig zijn als er zakjes worden verstrekt, zodat je het ook op kan ruimen wanneer je zelf geen zakjes bij je hebt. Trappetjes op de route zijn vaak in slechte staat en overwoekerd door onkruid waardoor er gevaar is om te vallen. Het hondenveld bij Bokkefort ligt aan het fietspad. Loslopende honden steken soms over en dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen.

Hoe kan dit opgeknapt worden?

- Paden voorzien van absorberend en/of waterdoorlatend materiaal zoals grind of houtsnippers, zodat de paden ook bij slecht weer goed begaanbaar zijn
- (Meer) verlichting plaatsen
- Stenen trappetjes netjes maken, zodat de kans op struikelen wordt verminderd
- Meer prullenbakken bvk voorzien van zakjes, op logische plekken (dus niet aan de overkant van het fietspad oid)
- Afscheiding maken tussen hondenveld Bokkefort en fietspad(bijv. een dichte haag of een hek), zodat loslopende honden niet zomaar het fietspad over kunnen rennen.


Reacties

Eens

Liesbeth | October 24, 2019 1:54 PM

Eens met alle bovenstaande punten.
Zeker voor de veiligheid van fietsers en honden zou een afscheiding bij het fietspad heel wenselijk zijn.
En heel graag ook extra verlichting op / bij het hondenveld Bokkefort zodat er ook in de wintermaanden goed gebruik van gemaakt kan worden.

Reageren


Joyce | October 24, 2019 6:03 PM

Helemaal mee eens met bovenstaande punten. Voor de veiligheid van de honden is het belangrijk dat er snel een afscheiding komt tussen het hondenveld en het fietspad. De honden rennen naar de overkant en dat zorgt voor gevaarlijke situaties.

Reageren


Wilma | October 22, 2019 9:18 AM

Ik dit al verschillende keren heb gemeld. Toen mijn hond 6 weken met zijn poot in verband moest door een giftige plant heb ik een klacht in gediend met de dokters kosten. Ik moest een foto nemen van de plaats,je raad het al toen ik dat gelijk wou doen waren de paden gemaaid. Na 4 maanden bellen en mailen kreeg ik een brief met 15 wetten dat de kosten werden afgewezen omdat mijn hond zelf van de paden af was gelopen in de berenklauw.geef door wanneer je ook kosten heb moeten maken. Belachelijk 😡

Reageren


Yvonne | October 25, 2019 10:37 PM

geen hekken, dat doet afbreuk aan het park. Maar een groene haag zou goed zijn voor de veiligheid van de fietsers.

Reageren


Yolanda | October 26, 2019 6:45 PM

Ik ben het er helemaal mee eens. Een afscheiding tussen het fietspad en het hondenveld maakt het voor iedereen (honden en fietsers) een stuk veiliger. Extra verlichting op en rond het hondenveld maakt het ook veiliger.

Reageren


Mirjam | October 27, 2019 2:12 PM

Eens, overal graag een afscheiding (laag hekje) tussen fietspad en wandelpad. Heb regelmatig bijna een hond tussen mijn spaken. Losloopgebied direct naast een fietspad is destijds een slechte keuze geweest.

Reageren


Oneens

Ben je het oneens met dit opknappunt? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel