logo

Houtwijk Knapt Op

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Herinrichten Houtwijklaan

Door: Marjan Breugom
October 22, 2019

De huidige inrichting van de Houtwijklaan maakt het mogelijk om hard te rijden en dit wordt dan ook veelvuldig gedaan. Vooral 's avonds laat en 's nachts (als een aantal verkeerslichten uitstaat) wordt de laan als racebaan gebruikt en Soms lijkt het of er een straatrace wordt gehouden. De Houtwijklaan is veel drukker geworden in de laatste jaren en de geluidsoverlast neemt daarmee toe.

Hoe kan dit opgeknapt worden?

Vervang de kruispunten door rotondes, zoals bijvoorbeeld recent op de Sportlaan is gedaan. Dat dwingt tot verlaging van de snelheid. Daarmee wordt de geluidsoverlast ook verminderd.


Reacties

Eens

Familie | October 29, 2019 8:59 PM

Ook rotondes op de Escamplaan (m.n. kruising met de Van Gelderlaan/Platinaweg, waar veel afslaand verkeer is)

Reageren


Jetty | November 3, 2019 9:51 AM

Eens, want je bent zelfs als de stoplichten werken niet veilig op de zebra. Ze komen met hoge snelheid uit de Hildo Kroplaan linksaf de Houtwijklaan op en rijden de vouwen uit je broek omdat ze de zebra vergeten. Verder wordt er vaak door rood gereden met name op de Houtwijklaan richting de Oude Haagweg bij de kruising met de Laan Van Vredesteijn. Als de stoplichten uit zijn is het helemaal gevaarlijk om over te steken, want er wordt hard gereden en niet gestopt voor de zebra's.

Reageren


D. | November 3, 2019 2:18 PM

Men rijdt er soms boven de honderd. Vooral in het weekend trektde Escamplaan veel " racers".

Reageren


Oneens

Ben je het oneens met dit opknappunt? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel