logo

Houtwijk Knapt Op

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Gebied langs water Dr. R.J. Fruinplantsoen

Door: Peter Veldhuizen
October 26, 2019

Toen wij hier kwamen wonen was het een mooi pad langs het water naar de brug van grind. Het gras erom heen was netjes gemaaid. Het riet in het water groeide in strook van twee meter aan de oever en niet zoals nu een meter of 5. Het riet groeit nu zelfs op de kant. Er stond een leuk speeltoestel, een bankje en er stond een mooie treurwilg. Zo'n twee/drie jaar geleden was het verboden voor honden. Nu mogen ze er ineens wel lopen. Het gebied ligt nu vol hondenpoep terwijl je wel naar de overkant moet kunnen lopen als daar een keer je auto staat of als je naar de dijk moet. Aan achterkant van het water is het nu vol brandnetels ipv mooi gras.

Hoe kan dit opgeknapt worden?

Gras veel frequenter maaien met een zitmaaier en niet met het huidige lompe materiaal. Pad opnieuw met grind maken. Weer treurwilg planten. Bankje plaatsen met paar kleine, leuke speeltoestellen (desnoods wat groen erachter weghalen. Weer hondenvrij gebied van maken. Opknappen beide trappen, vooral door snoeiwerk. Zie foto van hoe het 15 jaar geleden was. Ben altijd bereid mee te denken, kon helaas niet langskomen op de bijeenkomst. Helaas kun je maar 1 foto plaatsen, ik heb twee foto's van hoe het was en diverse foto's  van hoe het nu is.


Reacties

Eens

Michel | October 27, 2019 1:49 PM

Gebied is verwaarloosd. Weet niet hoe het vroeger was, maar een speeltuin voor de vele kinderen die om dit gebied wonen is een mooie invulling. Ook een wandelpad om het water zou mooi zijn. Mogelijk kunnen langs de rand enkele parkeerplaatsen gerealiseerd worden.

Reageren


Oneens

Ben je het oneens met dit opknappunt? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel